Vrijwilliger worden

Dovenschap kan niet zonder de hulp van actieve leden, vrijwilligers, en kan jouw hulp dus ook goed gebruiken! Vrijwilligerswerk doe je voor een ander en voor jezelf. Het is een manier om iets te betekenen voor een ander, je doet ervaring op (goed voor je CV), het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling en je ontmoet mensen die je anders misschien nooit had ontmoet.

Al onze vrijwilligers zijn overtuigd van het belang van het voortbestaan van Dovenschap voor de Nederlandse dovengemeenschap. Voor doven zelf: ter versterking van de maatschappelijke positie en het bondgenootschap van doven. Én voor de Nederlandse samenleving: doven leveren een bijdrage aan het culturele en linguïstische kapitaal.

Wat kun je doen bij Dovenschap?

Naast de vaste vrijwilligersfuncties kunnen we ook op andere gebieden regelmatig extra handen gebruiken. Soms éénmalig ter ondersteuning van een bijeenkomst of activiteit, soms wat vaker. Heb je zelf een idee of talent waarmee je Dovenschap zou willen helpen? Kijk eens bij de openstaande vacatures, of vul het inschrijfformulier in en laat ons weten wat je voor ons zou willen doen.

Openstaande vacatures voor vrijwilligers

  • penningmeester
  • secretaris
  • projectmedewerker ‘mijn baby is doof’

Aanmelden als vrijwilliger

Ben jij een enthousiaste vrijwilliger en wil jij je aanmelden om vrijwilligerswerk voor Dovenschap te doen? Vul dan gelijk het inschrijfformulier in. Geef op het formulier aan waar jouw interesses liggen en wat je als vrijwilliger graag zou willen doen. Daarna bespreken we samen hoe vaak en wanneer we je voor hulp mogen inschakelen.

Wij zien je inschrijfformulier graag tegemoet!