Toegankelijk onderwijs voor doven ouder dan 30

Op 16 februari vond in de Rechtbank Oost-Brabant de rechtszaak plaats van Hugo Mkandawire, een HBO-student tegen het UWV. De reden: Hugo krijgt geen tolk meer omdat hij ouder is dan 30 jaar. De zaak werd behandeld door een meervoudige kamer, wat een unicum is.

Drie rechters bogen zich over de zaak en stelden vele vragen aan Hugo en zijn advocaat Annie Wigger, van het Rechtshulploket van Dovenschap, en het UWV. Ongeveer 29 maart wordt de uitspraak van de rechtbank verwacht. Om het probleem onder de aandacht te brengen hebben wij contact met kamerleden en de media.

Kamervragen

Tweede Kamerlid Michel Rog (CDA), samen met partijgenoot Pieter Heerma, diende naar aanleiding van ons verhaal kamervragen in.

Ook Otwin van Dijk (PVDA) en Mohammed Mohandis twitterde dat ze kamervragen wilden stellen. De link naar dit document kunnen we helaas niet vinden.

Vorig jaar stelden Steven van Weyenberg en Paul van Meenen (beiden D66) over een soortelijk situatie al kamervragen. De staatssecretaris reageerde toen dat ze de wet niet wil aanpassen.

Aandacht in de media

Hieronder een paar linkjes naar media die aandacht besteedden aan de rechtszaak. Daarnaast stonden er ook verschillende artikelen in het Brabants Dagblad en het Eindhovens Dagblad.

Metro

RTL nieuws

Doof.nl

Omroep Brabant

Nationale Zorggids