Rechtshulploket

Dovenschap krijgt regelmatig vragen voorgelegd over juridische problemen. Soms hebben die te maken met doofheid, maar vaak genoeg ook niet. Als dove kun je ook te maken krijgen met consumentenzaken, familie- en burenzaken, echtscheidingen, erfrecht, aansprakelijkheid, enz. Allemaal situaties waarover je een juridische vraag kunt hebben.

Heb jij zo’n vraag? Of loop je tegen een juridisch probleem aan? Maak dan gebruik van ons Rechtshulploket.

Juridisch vragenloket

Dovenschap wil graag dat alle juridische vragen die doven hebben, beantwoord worden door juristen dier ervaring hebben op het gebied van gelijke behandeling, werk, sociale zekerheid en onderwijs. Maar die ook kennis hebben van de dovengemeenschap en de positie van doven in de maatschappij.

Heb je rechtshulp nodig of een juridische vraag?

Via het digitale formulier op deze site kun je je juridische vraag invullen en digitaal versturen naar Advocatenkantoor Dijkgraaf of Advocatenkantoor Wigger in Den Haag. De advocaten van deze twee kantoren beantwoorden je vraag. Is je vraag niet eenvoudig te beantwoorden dan kan de advocaat je zaak in behandeling nemen. Of de advocaat kan je doorverwijzen naar een andere deskundige advocaat of dienstverlener.

Privacy

Uiteraard worden alle vragen en antwoorden vertrouwelijk behandeld!

Gratis eerste advies

Het advies op de eerste vraag is gratis. Heeft je vraag na het eerste antwoord een verdere behandeling nodig, dan kunnen er kosten in rekening worden gebracht. Overleg van te voren met de advocaat welke kosten je kunt verwachten.

Kosten van juridische hulp

Als het nodig is dat je zaak in behandeling wordt genomen door een advocaat dan zijn daar kosten aan verbonden. Mogelijk wordt er rekening gehouden met de hoogte van je inkomen en kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming of vergoeding van de rechtsbijstand. Meer informatie hierover vind je op www.rvr.org.

Heb je geen rechtsbijstandverzekering en geen recht op een vergoeding van de rechtsbijstand, dan komen de kosten voor de advocaat voor eigen rekening. Vooraf zul je daar goed over geïnformeerd worden.

Rechtsbijstandverzekering

Heb je een rechtsbijstandverzekering? Dan kun je met de advocaat bespreken of je je kunt laten bijstaan door een advocaat via de verzekering.

Neem contact op met Rechtshulploket

Je kan per mail naar rechtshulp(a)dovenschap.nl versturen:

  • Je voornaam en achternaam
  • Je e-mailadres
  • Je onderwerp
  • Omschrijf je probleem zo uitgebreid mogelijk