Lid worden

Vind jij de Nederlandse samenleving toegankelijk genoeg voor doven? En dat jouw positie in de maatschappij gelijkwaardig is aan die van andere (horende) mensen? Dovenschap vindt dat het beter kan!

Dovenschap werkt daarom hard aan:

  • Wettelijke erkenning van de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Erkenning betekent een erkenning van de Nederlandse dovengemeenschap.
  • Meer inspraak van doven in de voor hun bedoelde zorg.
  • Beter begrip over doofheid en doven voor een doofvriendelijker wereld.
  • Versterken van verantwoordelijkheid, zeggenschap en deskundigheid van doven zelf.

Word lid

Om te kunnen blijven werken aan meer begrip voor doven en aan een doofvriendelijker wereld, hebben we jou als lid hard nodig. Hoe meer mensen lid zijn van Dovenschap, hoe beter wij de stem van doven kunnen laten horen en opkomen voor jouw belangen. Daarnaast geniet je als lid van vele ledenvoordelen. Help je mee?

Dovenschap maakt onderscheid in lidmaatschap voor individuen en lidmaatschap voor organisaties. Bekijk hieronder wat op jou van toepassing is en klik op de button om lid te worden.

Individueel lidmaatschap

Een individueel lidmaatschap kost € 25,- per persoon per jaar (2015). De contributie wordt jaarlijks in januari of februari geïnd via een automatisch incasso of factuur.

Veel zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) deze kosten. Kijk in het overzicht welke zorgverzekeraars het Dovenschap-lidmaatschap vergoeden. Vergoed jouw verzekering een deel van de contributie? Dovenschap heeft hiervoor een speciale verklaring die je naar je verzekering kunt sturen als bewijs. Deze kun je opvragen via: ledenadministratie@dovenschap.nl

Afbeelding: Button : Lid worden

Organisatie lidmaatschap

Een lidmaatschap voor organisaties kost € 250,- per organisatie per jaar (2015).

Afbeelding: Word lid van Dovenschap

 

Ledenvoordelen

Als lid van Dovenschap verzeker je jezelf allereerst van hulp en advies van de vereniging op het gebied van voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact.

Daarnaast krijg je:

  • 26 keer per jaar de online nieuwsbrief;
  • gratis toegang tot of korting op activiteiten van Dovenschap.

Lidmaatschap opzeggen

Opzeggen van het lidmaatschap van Dovenschap dient schriftelijk (of via e-mail) en o.v.v. je lidnummer te gebeuren vóór 1 november van het lopende kalenderjaar.